Perquè aquest Bloc ?


Ja sabem que hi ha al darrera dels rumors d'un projecte d'instal·lar una planta incineradora de residus a Cabrera d'Anoia, molt a prop de Vallbona i Capellades: el Sr. Alcalde admet que l'empresa Sacyr Vallehermoso va presentar una proposta a l'anterior Equip de Govern (PSC i ERC) per instal·lar una incineradora de residus al polígon industrial de Ca la Fou, tot i que encara no s'ha concretat en cap projecte.

Hem de preparar-nos per enfrontar-nos a un possible projecte que afectaria greument el futur del municipi i de bona part de la comarca, tant pel que fa a la qualitat ambiental, com pel que fa al nostre entorn natural, així com també a la salut del veïnat de Cabrera i dels municipis de l'entorn.

No podem esperar a que el projecte sigui una realitat i sigui massa tard, cal reaccionar per aturar aquesta amenaça. Per aquest motiu obrim aquest bloc amb la intenció d'informar al veïnat, on anirem publicant notícies i informacions relacionades amb aquest tema. Perquè tothom pugui fer comentaris, suggeriments o aclarir dubtes sobre aquesta problemàtica.



17/7/11

Setze metges alerten del perill d'incinerar residus

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 28. Dijous, 16 de juliol del 2009

Joaquim Elcacho


"Per més moderna que sigui una incineradora de residus, el seu funcionament sempre produirà dioxines, furans i altres substàncies que a la llarga afecten la salut humana", segons va afirmar ahir Eduard Rodríguez-Farré, doctor en medicina, professor d'investigació del CSIC i un dels 16 científics que firmen un document en què mostren la seva "preocupació" per la incineració de residus.
La presentació ahir a Barcelona del document Incineració de residus, medi ambient i salut humana s'explica per la més que probable aprovació avui mateix del Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals 2009-2016, una proposta que inclou la construcció d'una nova incineradora a l'àrea de Barcelona amb capacitat per 450.000 tones de residus urbans a l'any.

Els firmants del document consideren que existeix "una contradicció entre el desenvolupament del pla de millora de la qualitat de l'aire a la regió metropolitana [conegut pel límit dels 80 km/h) i la proposta d'augmentar la quantitat de residus destinats a la incineració per fa el nou programa metropolità". En el mateix sentit, es critica la possibilitat de cremar residus a les cimenteres.

Els metges afirmen que "hi ha una àmplia experiència amb altres models de gestió de residus que disminueixen significativament els riscos per a la salut i el medi ambient".

http://www.caps.cat/images/stories/declaracio_Opinio_Incineraci_Salut6.pdf                                                                                                                                                                                              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegeix el teu comentari, sempre amb respecte i intentat ser el màxim de breu i concís.