Perquè aquest Bloc ?


Ja sabem que hi ha al darrera dels rumors d'un projecte d'instal·lar una planta incineradora de residus a Cabrera d'Anoia, molt a prop de Vallbona i Capellades: el Sr. Alcalde admet que l'empresa Sacyr Vallehermoso va presentar una proposta a l'anterior Equip de Govern (PSC i ERC) per instal·lar una incineradora de residus al polígon industrial de Ca la Fou, tot i que encara no s'ha concretat en cap projecte.

Hem de preparar-nos per enfrontar-nos a un possible projecte que afectaria greument el futur del municipi i de bona part de la comarca, tant pel que fa a la qualitat ambiental, com pel que fa al nostre entorn natural, així com també a la salut del veïnat de Cabrera i dels municipis de l'entorn.

No podem esperar a que el projecte sigui una realitat i sigui massa tard, cal reaccionar per aturar aquesta amenaça. Per aquest motiu obrim aquest bloc amb la intenció d'informar al veïnat, on anirem publicant notícies i informacions relacionades amb aquest tema. Perquè tothom pugui fer comentaris, suggeriments o aclarir dubtes sobre aquesta problemàtica.



18/7/11

BONES NOTÍCIES !!!

Us adjuntem l'enllaç a la notícia apareguda a l'Ecodiari diumenge 17 de juliol sobre la proposta d'incineradora a Cabrera d'Anoia i el projecte d'Ecolonia a Ca la Fou de la Cooperativa Integral Catalana (CI C):   http://www.ecodiari.cat/noticia/6986/volen/fer/incineradora/fou/cabrera/anoia

No podem sinó alegrar-nos per aquesta notícia que sembla que descarta la proposta d'incineradora a Cabrera d'Anoia, ara que Ca la Fou té uns nous inquilins:

"Ca l'afou, l'antiga colonia industrial a Vallbona d'Anoia (terme de Cabrera) ha iniciat el seu procés irreversible per a seva col·lectivització sota la futura propietat de la Cooperativa Integral Catalana.
En concret, hem realitzat un contracte de lloguer opció de compra, sobre la finca, que ens permetrà anar-la comprant amb mensualitats.
Es tracta de la finca que ja havíem anunciat fa mesos: 28 mil metres quadrats al servei dels moviments socials i de l'autogestió en el reciclatge, l'ecologia, les energies renovables, la informàtica, tot plegat en base a les nostres necessitats. .
Més de 30 habitatges disponibles sota funcionament cooperatiu. 8000 metres quadrats en naus industrials, tot un poble per a rehabilitar."


"Descripció del projecte ; Colonia Ecoindustrial Postcapitalista.
28 mil metres quadrats al servei del reciclatge, de l'ecologia, de la producció pot fabril, de l'aprenentatge en l'autogestió

Es tracta en síntesi de crear un espai d’alternatives econòmiques, tecnològiques i d’habitatge en formes plenament cooperativistes, pacífiques i sostenibles, basades en el consens i el compartir béns i recursos, alhora que es mantenen certs espais econòmics i vitals personals o familiars.
L’objectiu serà crear una xarxa de cooperatives i d’habitatges en un espai col·lectivitzat.
No es tracta en aquest cas de recuperar una indústria del capital privat per col·lectivitzar-la, com la immensa majoria d’experiències similars, sinó de fer-la col·lectiva des d’un inici.
Aquest es planteja com un espai organitzat des de la societat civil que pugui incloure habitatges a preus socials de 100 al mes, Així com naus industrials a 1 euro el metre quadrat, per a indústries ecològiques i postcapitalistes i de productes i serveis apropiats per al moment de crisis sistèmica en que ens trobem.
L’espai generarà una gestió, habitatge i treball amb una petjada ecològica menor, i vol ser un centre de sinergies per a la innovació social i tecnològica, amb una llibertat en base a la participació i les assemblees de cada respectiu espai de decisió.
Es tracta de posar l’economia al servei de les persones perquè a l’hora d’accedir a espais de creació, recursos, eines i béns compartits no sigui un obstacle per a la realització de l’immens potencial creatiu humà, que avui es perd a la societat pel fet d’haver optat per una economia de la supervivència enlloc de la creativitat."

http://ecolonia.cooperativaintegral.cat/

http://cooperativa.ecoxarxes.cat


AIXÒ SI QUE ÉS UN PROJECTE DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE !

ENHORABONA I ÀNIMS PER TIRAR ENDAVANT .

1 comentari:

  1. Amics;

    Tenim el plaer de presentar-vos le projecte de la colonia econindustrial postcapitalista col·lectivitzat, ubicada a Ca La Fou, mitjançant aquesta nota, que us agraïriem puguèssiu difondre, sobretot als mitjans de la comarca, ja que és el nostre interès que la població de la comarca sigui coneixedora del nostre projecte i tingui present que són benvinguts.

    A Cabrera d’Anoia, Barcelona; dimecres 22 de juliol de 2011.

    La Cooperativa Integral Catalana formalitza un contracte de lloguer amb opció a compra de Ca La Fou, antiga colònia industrial Marçal.

    El passat 8 de juliol la Cooperativa Integral Catalana (CIC) signà un contracte de lloguer amb opció a compra de la colònia industrial de Ca La Fou, compra que es formalitzarà en els propers anys, gràcies a la participació activa i aportacions econòmiques de tots els membres i simpatitzants del projecte.

    La CIC és un projecte actiu des de fa un any, que comunica persones, moviments socials i cooperatives autogestionades per aconseguir construir un món sense capitalisme.

    Ca La Fou es planteja com un espai organitzat des de la societat civil on s’inclouen habitatges i naus industrials per a indústries ecològiques, productes i serveis apropiats al moment de crisis sistèmica en que ens trobem.

    Tot encarat a crear un espai d’alternatives econòmiques, tecnològiques i d’habitatge en forma plenament cooperativista, pacífica i sostenible, basat en el consens i amb una petjada ecològica menor. Vol ser un centre de sinergies per a la innovació social i tecnològica, aglutinant persones amb coneixements i disciplines professionals de tots els àmbits.

    L’actual crisi sistèmica i les noves tecnologies i el treball en xarxa, obren les possibilitats per a nous paradigmes i formes d’organització en tots els nivells. També ens porta a l’obligació moral (i la necessitat individual i col•lectiva) de construir alternatives econòmicament eficients, ecològicament sostenibles i socialment justes.

    La compra col•lectiva de Ca La Fou per part de la CIC ha servit per a evitar la creació d’un negoci nociu per a l’entorn de l’Anoia. Aquest projecte pretén aportar un benefici social, ecològic i econòmic a la Comarca de l’Anoia, sensibilitzant i animant als veïns i veïnes de Cabrera d’Anoia i poblacions properes, a la creació d’alternatives reals a la situació actual en la que està immers el nostre país.

    Ca La Fou és un exemple tangible i real de la creació d’una societat millor.

    ResponElimina

Afegeix el teu comentari, sempre amb respecte i intentat ser el màxim de breu i concís.